Saturday, 23 April 2016

Bekam Tidak Perlu Cukar


BERBEKAM KEPALA TANPA CUKUR PERCUMA SEMPENA PEMBUKAAN PUSAT BEKAM BEKAM KHADIJAH..

Selamat Sejahtera dan sihat sentiasa, Assalamualaikum...

Bekam khadijah adalah jurubekam klinikal yang beroperasi di Batu Pahat, Johor dan telah berbekam hampir 1000 orang sepanjang operasinya..

Kepakaran adalah membantu golongan lelaki dan wanita membuang darah bertoksid dan angin dengan menggunakan kaedah AJAIB yang semulajadi iaitu BEKAM KLINIKAL selamat, suci, bersih bagi merawat dan mencegah penyakit samada luaran ataupun dalaman contohnya
gout, migrain, jerawat, diabetes,kencing manis, darah tinggi,kolestrol,jantung, dll dengan bukti saintifik yang telah dijalankan oleh pakar-pakar dan prof@dr dari Universiti Sains Malaysia dan kami ada laporannya untuk dikongsi bersama anda.

Kami mempunyai Diploma Eksklusif Bekam Klinikal dari Hospital Universiti Sains Malaysia di Kota Bharu dan 7 lagi sijil dan pra diploma dari tempat pusat yang lain.

Sempena PEMBUKAAN pusat bekam ini, Bekam Khadijah memberi bekam kepala tanpa cukur/ potong rambut PERCUMA yang biasanya di tempat lain rm25@20/cup kerana di menggunakan mesin bekam khas...

Bekam kepala percuma adalah untuk pelanggan yang ambil pakej 1@2@3 sahaja..

Pelanggan yang dalam golongan OKU dan ASNAF PERCUMA SELURUH BADAN manakala pelanggan bukan dari golongan itu akan mendapat 3 Cup PERCUMA sempena PEMBUKAAN Pusat Bekam Khadijah Jurubekam Klinikal anda. Jika anda nak 3 cup PERCUMA aja pun boleh


Bekam Khadijah Akademi,
Jurubekam Klinikal,

No 23A, Jalan Bina 3
Taman Parit Raja
86400 Batu Pahat
Johor

http://on.fb.me/1QIbJuN
fb.com/bekamkhadijah

3 cup PERCUMA (TERHAD)
0199895789
Hanya untuk 7 orang terawal sahaja setiap hari..

Call Bekam Khadijah
Jurubekam Klinikal
0199895789 lelaki
0199895790 wanita


Hadith Keutamaan Dan Manfaat Bekam

“Sesungguhnya cara pengubatan paling baik yang kamu gunakan adalah berbekam.” (Muttafaq ‘alaihi, Sahih Bukhari (no. 2280) dan Sahih Muslim (no. 2214)

“Sebaik-baik pengubatan yang kamu lakukan adalah dengan berbekam.” (HR. Ahmad).

Rasulullah S.A.W. bersabda: “Sesungguhnya pada bekam itu terkandung kesembuhan.” (Kitab Mukhtashar Muslim (no. 1480), Sahihul Jaami’ (no. 2128) dan Silsilah al-Hadiith ash-Sahiihah (no. 864), karya Imam al-Albani)

Dari Ashim bin Umar bin Qatadah R.A., dia memberitahukan bahawa Jabir bin Abdullah R.A. pernah menjenguk al-Muqni’ R.A., dia bercerita: “Aku tidak sembuh sehingga aku berbekam, karana sesungguhnya aku pernah mendengar Rasulullah S.A.W. bersabda: ‘Sesungguhnya terkandung didalamnya kesembuhan’.” (HR. Ahmad, Bukhari, Muslim, Abu Ya’la, al-Hakim, al-Baihaqi)

Dari Uqbah bin Amir R.A., Rasulullah S.A.W. bersabda: “ Ada tiga hal yang jika pada sesuatu ada kesembuhan, maka kesembuhan itu ada pada alat bekam atau minum madu atau membakar bahagian yang sakit. Dan aku membenci pembakaran (sedutan api) dan tidak juga menyukainya.” (HR. Ahmad dalam Musnad-nya)

Dari Ibnu Umar R.A., Rasulullah S.A.W. bersabda: “Jika ada suatu kesembuhan pada ubat-ubat kamu maka hal itu ada pada alat bekam.” Baginda bersabda: “Atau tegukkan madu.” (Kitab Kasyful Astaar ‘an Zawaa-idil Bazar,karya al-Haitsami)

Dari Ibnu Abbas R.A., Nabi S.A.W. bersabda: "Orang yang paling baik adalah seorang tukang bekam (Al Hajjam) kerana ia mengeluarkan darah kotor, meringankan otot kaku dan mempertajam pandangan mata orang yang dibekamnya." (HR. Tirmidzi, hasan gharib)

“Jika pada sesuatu yang kamu gunakan untuk berubat itu terdapat kebaikan, maka hal itu adalah berbekam (Sahih Sunan Ibnu Majah, karya Syaikh Al-Albani (II/259), Sahih Sunan Abu Dawud, karya Syaikh Al-Albani).

Dari Anas bin Malik R.A., Rasulullah S.A.W. bersabda: “Kamu harus berbekam dan menggunakan al-qusthul bahri." (HR. Bukhari, Muslim, Ahmad, dan an-Nasai dalam kitab as-Sunan al-Kubra)

“Semasa aku berjalan pada malam isra’ bersama para malaikat, mereka selalu berkata: Hai Muhammad, suruhlah umatmu berbekam”. (HR Sunan Abu Daud, Ibnu Majah, Sahih Jami'us Shaghir)

Dari Anas R.A., berkata: “Rasulullah S.A.W. bersabda: ‘Jika terjadi panas memuncak, maka ubatilah dengan bekam semoga tidak terjadi hipertensi (stroke) pada salah seorang diantara kamu yang akan membunuhnya’.” (diriwayatkan oleh al-Hakim dalam kitab al-Mustadrak)

Hubungi Bekam Khadijah
Jurubekam Kinikal
0199895789 Lelaki
0199895790 Wanita


Facebook.com/bekamkhadijah.com

Sila kongsi kepada group anda dan rakan jika ini bermanafaat kepada orang lain..

Bekam Khadijah Akademi,
Jurubekam Klinikal,

No 23A, Jalan Bina 3
Taman Parit Raja
86400 Batu Pahat
Johor

http://on.fb.me/1QIbJuN
fb.com/bekamkhadijah

3 cup PERCUMA (TERHAD)
0199895789


Viralkan info ini...

Terima kasih

Terhad kepada 100 orang pelanggan sahaja.. Usah lepaskan peluang yang sangat terhad ini.

Mengapa bayar jika anda boleh dapat percuma?

Jangan buang masa lagi. Masa tidak menanti anda. Cepat sebelum anda terlambat. Buatlah keputusan ini agar anda tidak kempunan di lain hari untuk mendapatkannya.


Bekam Khadijah Akademi
Jurubekam Klinikal
0199895789 lelaki
0199895790 wanita


No comments:

Post a Comment